Help Sales ÁSZF

Nem szabad csak Ballackra figyelnünk

Sajnos csak 1-1-es döntetlenre futotta az erőnkből a szombati, OH Leuven elleni bajnokin, de ez benne van a futballban, nem mindig szerepelhetünk úgy, ahogyan szeretnénk. Az ellenfél egy kisebb csapat volt, most jutott fel, mi pedig ezúttal kicsit tompábbak voltunk, talán mert előtte kupameccsünk is volt a héten, amikor a Deinzét 6-2-re legyőztük.

Úgy érzem, a bíró is belenyúlt a bajnokiba, egy tiszta 11-est nem adott meg nekünk, és kiállította az egyik csapattársamat a második félidő elején, ami szerintem nem volt jogos, mert a támadónk egyértelműen a labdára ment az esetnél.


szólj hozzá: Genk  

Épp most, kedd délben indultunk el a szerdai Bajnokok Ligája-meccs helyszínére, Leverkusenbe. Nem tartunk a meccstől, miért is tartanánk, hiszen a nyomás nem rajtunk van. A papírforma alapján a németeknek kell győzniük hazai pályán, de okos játékkal jó eredmény érhetünk el.

Igaz, hogy a Bayer az utóbbi két Bundesliga-fordulóban kikapott, ráadásul mindkétszer három góllal, de ez benne van a futballban - főleg, hogy legutóbb a Bayern München volt az ellenfele. Mi nyugodtan készültünk, és meglátjuk, mire megyünk majd idegenben. A nemrég kinevezett új edzőnk, Mario Been egyébként nem változtatott sokat a csapaton, de nem is kellett neki, hiszen egy kész csapatot, egy BL-be jutott bajnokcsapatot kapott.

Nincs messze tőlünk Leverkusen, másfél órát buszozunk a helyszínre, ez épp elég arra, hogy az úton megnézzük a Bayer egyik meccsét. Az ellenfél legnagyobb sztárja Michael Ballack, de nem szabad csak rá figyelnünk, mert ha így tennénk, akkor biztosan nem ő, hanem valaki más döntené el a mérkőzést...

Volt genki csapattársam, Tóth Balázs immáron a Videotont erősíti, nyilván közrejátszott a döntésében, hogy a magyar bajnoknál minden rendben van, nagynevű az edző, rendezett az anyagi háttér, és ha külföldi viszonylatban még nem is, de magyar szinten profi és jól működő a klub.

A magyar bajnokcsapatnál sokat változtatott az edző, de ez semmit nem jelent, mert amit Paulo Sousa eltervezett, annak hosszú távon lesz meg az eredménye. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy, de az biztos, hogy idő kell, amíg az új dolgok bevezetése az eredményeken is meglátszik majd.

Akivel a Videotonból beszéltem – például a Hollandiába igazolt Horváth Gabival –, azok közül mindenki azt mondja, hogy Sousa az egyik legjobb, ha nem a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztak. Nem ismerem őt, de tényleg csak pozitív dolgokat hallottam róla.

Közben láttam a finnek ellen készülő válogatott legújabb keretét, amihez nincsen hozzáfűznivalóm. Én nem vagyok benne - ettől függetlenül szurkolni fogok a fiúknak!

0 Tovább

Ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs

Nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap, a tavalyi ezüstérmes Standard Liége elleni 3-0-s győzelmünkkel már mi is ott vagyunk a tabella első részében. Ez egy igazi rangadó volt, de még nagyobb arányban is nyerhettünk volna, hiszen szereztünk egy szabályos gólt, amelyet nem adott meg a bíró. Igaz viszont, hogy a Standard játékosa, Tchité egy nagyon gyönyörű mozdulattal lőtt kapufát, gólt érdemelt volna.

A flamand-vallon ellentétről, gondolom, mindenki hallott már, a szurkolóink 0-0-nál emiatt elkezdték szidni az ellenfél drukkereit, a francia beállítottságú, Standard-szimpatizáns hírében álló játékvezető pedig néhány percre félbeszakította a meccset. Oda is mentem hozzá, hogy ne vicceljen, ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs, hanem egy rangadó, elég nagy már így is a feszültség, nem kéne lefújni a meccset.

Mi közben nyugalomra intettük a szurkolóinkat, és utána már nem is volt probléma, olyannyira, hogy meg is szereztük a vezetést.

Jól ment a játék, adtam két gólpasszt, és pozitív visszhangja volt a meccsnek, ami nem csoda, nem minden nap nyer meg az ember ilyen simán egy rangadón. Vossennel ismét a megszokott módon ünnepeltünk a gólját, volt egy kis játék a pacsikkal, remélem, sokszor lesz még ebben részünk, hiszen hál’ Istennek gyakran adok neki gólpasszt.

Köteles Lacinak is jó meccse volt, magabiztosan védett. Egyszer ugyan „eltört” egy visszapasszolt labdát, de 2-0-nál volt egy nagy bravúrja, és végül nullára hozta a meccset.

Hallottam, hogy a Köln idegenben 4-1-re legyőzte következő BL-ellenfelünket, a Leverkusent, de a Bajnokok Ligája más tészta, szóval nem vonnék le ebből a vereségből messzemenő következtetéseket, ráadásul még másfél hét van a németországi meccsünkig. A Köln erős csapat, de a Bayer a BL-re biztosan összeszedi majd magát.

Sokan kérdezik, hogy közel voltam-e ahhoz, hogy távozzam a Genkből. Nos, voltak érdeklődők, de most az a lényeg, hogy a szerződésem alapján ez az utolsó évem, meglátjuk, hogyan alakul majd a pályafutásom. Természetesen nem vagyok csalódott, hiszen – az AEK után immáron másodjára - a BL-ben játszhatok.

0 Tovább

Lacinak volt egy nagy bravúrja

Genk - Valencia 0-0 - tudósítás

A mérkőzés összefoglalója - videó

Nagyon jó csapattal találkoztunk, szerintem senkinek nem kell bemutatni a Valenciát. A csapatunk a legjobbját nyújtotta, főleg védekezésben, az ellenfél edzője is azt mondta a meccs után, hogy védekezésben nagyon egyben voltunk.

Személy szerint nekem is több védekező feladatom volt, mint korábban, többet kellett közvetlenül a védelem előtt maradnom. Nem ment rosszul a játék, a pontrúgásokat ugyanúgy én végeztem el, veszélyesek voltak, helyzetek is akadtak belőlük, de olyan helyről nem kaptunk szabadrúgást, ahonnan egyből kapura tudtam volna lőni a labdát. Játék közben próbálkoztam átlövéssel, de sajnos nem sikerült gólt lőnöm.

Kapusunknak, Köteles Lacinak volt egy nagy bravúrja, ezen felül akadtak kisebb, de fontos védései, de mindent elárul a teljesítményéről, hogy nullára lehozta a meccset. Összességében megérdemelten szereztük meg az egy pontot. A szurkolók is fantasztikusak voltak, természetesen telt ház volt a stadionban, együtt ünnepeltük meg a lefújás után az egy pontot.

Négy évvel ezelőtt az AEK Athén színeiben már szerepeltem a Bajnokok Ligájában, azóta mit sem kopott a sorozat színvonala, fantasztikus érzés egy ilyen profin megszervezett, magas színvonalú eseményen játszani. Az Athénnal egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de hazai pályán megvertük a Milant és a Lille-t, az Anderlechttel pedig kétszer ikszeltünk. A mostani talán még annál is nehezebb csoport, hiszen a Valencia mellett a Chelsea és a Leverkusen is nagyon erős, de szerencsére már az első meccsen elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, remélem, hogy folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot.

0 Tovább

Tőzsér a BL-ben

blogavatar

Tőzsér Dániel a belga bajnok Genkkel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligájába. A magyar játékos minden BL-meccs után megosztja élményeit az [origo] olvasóival.

Utolsó kommentek