Nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap, a tavalyi ezüstérmes Standard Liége elleni 3-0-s győzelmünkkel már mi is ott vagyunk a tabella első részében. Ez egy igazi rangadó volt, de még nagyobb arányban is nyerhettünk volna, hiszen szereztünk egy szabályos gólt, amelyet nem adott meg a bíró. Igaz viszont, hogy a Standard játékosa, Tchité egy nagyon gyönyörű mozdulattal lőtt kapufát, gólt érdemelt volna.

A flamand-vallon ellentétről, gondolom, mindenki hallott már, a szurkolóink 0-0-nál emiatt elkezdték szidni az ellenfél drukkereit, a francia beállítottságú, Standard-szimpatizáns hírében álló játékvezető pedig néhány percre félbeszakította a meccset. Oda is mentem hozzá, hogy ne vicceljen, ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs, hanem egy rangadó, elég nagy már így is a feszültség, nem kéne lefújni a meccset.

Mi közben nyugalomra intettük a szurkolóinkat, és utána már nem is volt probléma, olyannyira, hogy meg is szereztük a vezetést.

Jól ment a játék, adtam két gólpasszt, és pozitív visszhangja volt a meccsnek, ami nem csoda, nem minden nap nyer meg az ember ilyen simán egy rangadón. Vossennel ismét a megszokott módon ünnepeltünk a gólját, volt egy kis játék a pacsikkal, remélem, sokszor lesz még ebben részünk, hiszen hál’ Istennek gyakran adok neki gólpasszt.

Köteles Lacinak is jó meccse volt, magabiztosan védett. Egyszer ugyan „eltört” egy visszapasszolt labdát, de 2-0-nál volt egy nagy bravúrja, és végül nullára hozta a meccset.

Hallottam, hogy a Köln idegenben 4-1-re legyőzte következő BL-ellenfelünket, a Leverkusent, de a Bajnokok Ligája más tészta, szóval nem vonnék le ebből a vereségből messzemenő következtetéseket, ráadásul még másfél hét van a németországi meccsünkig. A Köln erős csapat, de a Bayer a BL-re biztosan összeszedi majd magát.

Sokan kérdezik, hogy közel voltam-e ahhoz, hogy távozzam a Genkből. Nos, voltak érdeklődők, de most az a lényeg, hogy a szerződésem alapján ez az utolsó évem, meglátjuk, hogyan alakul majd a pályafutásom. Természetesen nem vagyok csalódott, hiszen – az AEK után immáron másodjára - a BL-ben játszhatok.