Sajnos csak 1-1-es döntetlenre futotta az erőnkből a szombati, OH Leuven elleni bajnokin, de ez benne van a futballban, nem mindig szerepelhetünk úgy, ahogyan szeretnénk. Az ellenfél egy kisebb csapat volt, most jutott fel, mi pedig ezúttal kicsit tompábbak voltunk, talán mert előtte kupameccsünk is volt a héten, amikor a Deinzét 6-2-re legyőztük.

Úgy érzem, a bíró is belenyúlt a bajnokiba, egy tiszta 11-est nem adott meg nekünk, és kiállította az egyik csapattársamat a második félidő elején, ami szerintem nem volt jogos, mert a támadónk egyértelműen a labdára ment az esetnél.


szólj hozzá: Genk  

Épp most, kedd délben indultunk el a szerdai Bajnokok Ligája-meccs helyszínére, Leverkusenbe. Nem tartunk a meccstől, miért is tartanánk, hiszen a nyomás nem rajtunk van. A papírforma alapján a németeknek kell győzniük hazai pályán, de okos játékkal jó eredmény érhetünk el.

Igaz, hogy a Bayer az utóbbi két Bundesliga-fordulóban kikapott, ráadásul mindkétszer három góllal, de ez benne van a futballban - főleg, hogy legutóbb a Bayern München volt az ellenfele. Mi nyugodtan készültünk, és meglátjuk, mire megyünk majd idegenben. A nemrég kinevezett új edzőnk, Mario Been egyébként nem változtatott sokat a csapaton, de nem is kellett neki, hiszen egy kész csapatot, egy BL-be jutott bajnokcsapatot kapott.

Nincs messze tőlünk Leverkusen, másfél órát buszozunk a helyszínre, ez épp elég arra, hogy az úton megnézzük a Bayer egyik meccsét. Az ellenfél legnagyobb sztárja Michael Ballack, de nem szabad csak rá figyelnünk, mert ha így tennénk, akkor biztosan nem ő, hanem valaki más döntené el a mérkőzést...

Volt genki csapattársam, Tóth Balázs immáron a Videotont erősíti, nyilván közrejátszott a döntésében, hogy a magyar bajnoknál minden rendben van, nagynevű az edző, rendezett az anyagi háttér, és ha külföldi viszonylatban még nem is, de magyar szinten profi és jól működő a klub.

A magyar bajnokcsapatnál sokat változtatott az edző, de ez semmit nem jelent, mert amit Paulo Sousa eltervezett, annak hosszú távon lesz meg az eredménye. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy, de az biztos, hogy idő kell, amíg az új dolgok bevezetése az eredményeken is meglátszik majd.

Akivel a Videotonból beszéltem – például a Hollandiába igazolt Horváth Gabival –, azok közül mindenki azt mondja, hogy Sousa az egyik legjobb, ha nem a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztak. Nem ismerem őt, de tényleg csak pozitív dolgokat hallottam róla.

Közben láttam a finnek ellen készülő válogatott legújabb keretét, amihez nincsen hozzáfűznivalóm. Én nem vagyok benne - ettől függetlenül szurkolni fogok a fiúknak!