Hál' istennek a legtöbb sérült visszatért a csapatba a Chelsea-től elszenvedett 5-0-s vereségünk óta, végre bevethető középső védőnk is lesz, így szerencsére ismét a középpályán tudok játszani kedd este. Ismét én leszek a Genk csapatkapitánya, mivel David Hubert továbbra is sérült.  A feladatom a csapat egyben tartása, a jó kommunikáció, de erre - középső középpályásként - akkor is figyelnem kellene, ha nem én viselném a karszalagot.

Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, és biztos, hogy nem lesz olyan nagy a különbség a két csapat között, mint legutóbb, sőt – a célunk a győzelem.

Hétvégén 5-4-re nyertünk a Bruges ellen a bajnokságban, fordulatos, egyúttal furcsa meccs volt, én még nem is játszottam ilyen gólesőt hozó találkozón. De a nézők jól szórakoztak, mi pedig nyertünk, és ez a fontos.

A Chelsea szombaton többet kapott, mint mi, de az Arsenal verte meg őket 5-3-ra, és ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. Kedden a BL-ben lépünk pályára, ami egészen más, mint a belga bajnokság.

A Chelsea, ha jó sorsolást kap, akár a BL-győzelemig is menetelhet, legalábbis én azt tapasztaltam, hogy hihetetlenül jó játékosok alkotják a csapatot. Én főleg a posztomon szereplő Frank Lampardot szoktam különösen figyelni, aki abszolút világklasszis. Ugyan az idősebbek közé tartozik, de ez nem látszik a játékán.

Tőzsér Dániel

A Bruges elleni meccsünkre visszatérve: a bajnokit a helyszínen látta Egervári Sándor, és mondhatom, meglepődtem, hogy bekerültem a válogatott legutóbbi keretébe. Hogy miért? Mert igazából én semmit nem csinálok másképp, mind eddig. Amikor bajnokok lettünk vagy Szuperkupát nyertünk, akkor nem hívott a kapitány, ezért nem gondoltam, hogy éppen most küld majd meghívót, persze ettől még nagyon örülök neki.

Azt beszéltük, hogy az edzőtáborban több időnk lesz majd, és elmondta, hogy valószínűleg az egyik barátságos meccsen szerephez jutok majd.

Sokat változott a játékom azóta, hogy nem Magyarországon játszom, a hazainál sokkal erősebb bajnokságokban edződtem. Most ráadásul középen játszom, míg a Fradiban a szélen kaptam szerepet. Az évek múlásával mindenben fejlődtem, jó pár nemzetközi meccs van a hátam mögött,  és komplettebb, képzettebb játékos lettem.

Igaz, hogy mostanában sok gólt kapunk, de ez nem mindig csak Köteles Laci problémája. A Lierse elleni kupameccs nem sikerült jól, de ezt nem szabad túldramatizálni. Biztos vagyok benne, hogy a Chelsea ellen ismét a legjobb Kötelest fogjuk látni a pályán. A szurkolók bíznak bennünk, és azt várják, hogy egy jó kis meccset játszunk majd a 2010-es angol bajnokkal.