Help Sales ÁSZF

Ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs

Nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap, a tavalyi ezüstérmes Standard Liége elleni 3-0-s győzelmünkkel már mi is ott vagyunk a tabella első részében. Ez egy igazi rangadó volt, de még nagyobb arányban is nyerhettünk volna, hiszen szereztünk egy szabályos gólt, amelyet nem adott meg a bíró. Igaz viszont, hogy a Standard játékosa, Tchité egy nagyon gyönyörű mozdulattal lőtt kapufát, gólt érdemelt volna.

A flamand-vallon ellentétről, gondolom, mindenki hallott már, a szurkolóink 0-0-nál emiatt elkezdték szidni az ellenfél drukkereit, a francia beállítottságú, Standard-szimpatizáns hírében álló játékvezető pedig néhány percre félbeszakította a meccset. Oda is mentem hozzá, hogy ne vicceljen, ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs, hanem egy rangadó, elég nagy már így is a feszültség, nem kéne lefújni a meccset.

Mi közben nyugalomra intettük a szurkolóinkat, és utána már nem is volt probléma, olyannyira, hogy meg is szereztük a vezetést.

Jól ment a játék, adtam két gólpasszt, és pozitív visszhangja volt a meccsnek, ami nem csoda, nem minden nap nyer meg az ember ilyen simán egy rangadón. Vossennel ismét a megszokott módon ünnepeltünk a gólját, volt egy kis játék a pacsikkal, remélem, sokszor lesz még ebben részünk, hiszen hál’ Istennek gyakran adok neki gólpasszt.

Köteles Lacinak is jó meccse volt, magabiztosan védett. Egyszer ugyan „eltört” egy visszapasszolt labdát, de 2-0-nál volt egy nagy bravúrja, és végül nullára hozta a meccset.

Hallottam, hogy a Köln idegenben 4-1-re legyőzte következő BL-ellenfelünket, a Leverkusent, de a Bajnokok Ligája más tészta, szóval nem vonnék le ebből a vereségből messzemenő következtetéseket, ráadásul még másfél hét van a németországi meccsünkig. A Köln erős csapat, de a Bayer a BL-re biztosan összeszedi majd magát.

Sokan kérdezik, hogy közel voltam-e ahhoz, hogy távozzam a Genkből. Nos, voltak érdeklődők, de most az a lényeg, hogy a szerződésem alapján ez az utolsó évem, meglátjuk, hogyan alakul majd a pályafutásom. Természetesen nem vagyok csalódott, hiszen – az AEK után immáron másodjára - a BL-ben játszhatok.

0 Tovább

Lacinak volt egy nagy bravúrja

Genk - Valencia 0-0 - tudósítás

A mérkőzés összefoglalója - videó

Nagyon jó csapattal találkoztunk, szerintem senkinek nem kell bemutatni a Valenciát. A csapatunk a legjobbját nyújtotta, főleg védekezésben, az ellenfél edzője is azt mondta a meccs után, hogy védekezésben nagyon egyben voltunk.

Személy szerint nekem is több védekező feladatom volt, mint korábban, többet kellett közvetlenül a védelem előtt maradnom. Nem ment rosszul a játék, a pontrúgásokat ugyanúgy én végeztem el, veszélyesek voltak, helyzetek is akadtak belőlük, de olyan helyről nem kaptunk szabadrúgást, ahonnan egyből kapura tudtam volna lőni a labdát. Játék közben próbálkoztam átlövéssel, de sajnos nem sikerült gólt lőnöm.

Kapusunknak, Köteles Lacinak volt egy nagy bravúrja, ezen felül akadtak kisebb, de fontos védései, de mindent elárul a teljesítményéről, hogy nullára lehozta a meccset. Összességében megérdemelten szereztük meg az egy pontot. A szurkolók is fantasztikusak voltak, természetesen telt ház volt a stadionban, együtt ünnepeltük meg a lefújás után az egy pontot.

Négy évvel ezelőtt az AEK Athén színeiben már szerepeltem a Bajnokok Ligájában, azóta mit sem kopott a sorozat színvonala, fantasztikus érzés egy ilyen profin megszervezett, magas színvonalú eseményen játszani. Az Athénnal egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de hazai pályán megvertük a Milant és a Lille-t, az Anderlechttel pedig kétszer ikszeltünk. A mostani talán még annál is nehezebb csoport, hiszen a Valencia mellett a Chelsea és a Leverkusen is nagyon erős, de szerencsére már az első meccsen elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, remélem, hogy folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot.

0 Tovább
12
»

Tőzsér a BL-ben

blogavatar

Tőzsér Dániel a belga bajnok Genkkel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligájába. A magyar játékos minden BL-meccs után megosztja élményeit az [origo] olvasóival.

Utolsó kommentek