Help Sales ÁSZF

Erőt mutat a Chelsea elleni iksz

Nem véletlenül írtam a Chelsea elleni találkozó előtt, hogy biztosan nem lesz olyan nagy a különbség a két csapat között, mint legutóbb, az 5-0-s vereségünkkor, sőt a célunk a győzelem. Ha ez nem is jött össze, egy megérdemelt döntetlen igen.

Fontos volt, hogy végre normálisabb felállásban játszottunk: visszatért egy középső védőnk, így mindenki a posztjának megfelelő helyen szerepelt.

Sok helyzetük volt, de nekünk is, bizonyos periódusokban pedig mi uraltuk a meccset. Furcsa gólt kaptunk egy védelem mögé bepasszolt labdából - ezt más állásnál, más szituációban ki tudtuk volna védekezni. Aztán felül tudtunk kerekedni ezen, a második félidő elején pedig mi játszottunk jobban, és sikerült is egyenlíteni.

Miután egyenlítettünk, behozták Lampardot, aki adott is szép és jó labdákat, viszont kihagyott egy jókora ziccert, aminek azért örülök. Úgy érzem, megérdemeltük az 1-1-et. A Bajnokok Ligájában ikszelni egy győzelemre játszó Chelsea-vel erőt mutat a csapatnál.

Azt is írtam, hogy a Chelsea ellen ismét a legjobb Köteles Lacit fogjuk látni, mivel mindenkiben benne van a bizonyítási vágy, ha nem úgy sikerül az utolsó meccse, ahogy szerette volna. A 11-es neki egyértelműen az erőssége, a csapatnál talán nem is lepődtek meg nagyon, hogy David Luiz lövését is kiütötte.

0 Tovább

Nem szabad csak Ballackra figyelnünk

Sajnos csak 1-1-es döntetlenre futotta az erőnkből a szombati, OH Leuven elleni bajnokin, de ez benne van a futballban, nem mindig szerepelhetünk úgy, ahogyan szeretnénk. Az ellenfél egy kisebb csapat volt, most jutott fel, mi pedig ezúttal kicsit tompábbak voltunk, talán mert előtte kupameccsünk is volt a héten, amikor a Deinzét 6-2-re legyőztük.

Úgy érzem, a bíró is belenyúlt a bajnokiba, egy tiszta 11-est nem adott meg nekünk, és kiállította az egyik csapattársamat a második félidő elején, ami szerintem nem volt jogos, mert a támadónk egyértelműen a labdára ment az esetnél.


szólj hozzá: Genk  

Épp most, kedd délben indultunk el a szerdai Bajnokok Ligája-meccs helyszínére, Leverkusenbe. Nem tartunk a meccstől, miért is tartanánk, hiszen a nyomás nem rajtunk van. A papírforma alapján a németeknek kell győzniük hazai pályán, de okos játékkal jó eredmény érhetünk el.

Igaz, hogy a Bayer az utóbbi két Bundesliga-fordulóban kikapott, ráadásul mindkétszer három góllal, de ez benne van a futballban - főleg, hogy legutóbb a Bayern München volt az ellenfele. Mi nyugodtan készültünk, és meglátjuk, mire megyünk majd idegenben. A nemrég kinevezett új edzőnk, Mario Been egyébként nem változtatott sokat a csapaton, de nem is kellett neki, hiszen egy kész csapatot, egy BL-be jutott bajnokcsapatot kapott.

Nincs messze tőlünk Leverkusen, másfél órát buszozunk a helyszínre, ez épp elég arra, hogy az úton megnézzük a Bayer egyik meccsét. Az ellenfél legnagyobb sztárja Michael Ballack, de nem szabad csak rá figyelnünk, mert ha így tennénk, akkor biztosan nem ő, hanem valaki más döntené el a mérkőzést...

Volt genki csapattársam, Tóth Balázs immáron a Videotont erősíti, nyilván közrejátszott a döntésében, hogy a magyar bajnoknál minden rendben van, nagynevű az edző, rendezett az anyagi háttér, és ha külföldi viszonylatban még nem is, de magyar szinten profi és jól működő a klub.

A magyar bajnokcsapatnál sokat változtatott az edző, de ez semmit nem jelent, mert amit Paulo Sousa eltervezett, annak hosszú távon lesz meg az eredménye. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy, de az biztos, hogy idő kell, amíg az új dolgok bevezetése az eredményeken is meglátszik majd.

Akivel a Videotonból beszéltem – például a Hollandiába igazolt Horváth Gabival –, azok közül mindenki azt mondja, hogy Sousa az egyik legjobb, ha nem a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztak. Nem ismerem őt, de tényleg csak pozitív dolgokat hallottam róla.

Közben láttam a finnek ellen készülő válogatott legújabb keretét, amihez nincsen hozzáfűznivalóm. Én nem vagyok benne - ettől függetlenül szurkolni fogok a fiúknak!

0 Tovább

Lacinak volt egy nagy bravúrja

Genk - Valencia 0-0 - tudósítás

A mérkőzés összefoglalója - videó

Nagyon jó csapattal találkoztunk, szerintem senkinek nem kell bemutatni a Valenciát. A csapatunk a legjobbját nyújtotta, főleg védekezésben, az ellenfél edzője is azt mondta a meccs után, hogy védekezésben nagyon egyben voltunk.

Személy szerint nekem is több védekező feladatom volt, mint korábban, többet kellett közvetlenül a védelem előtt maradnom. Nem ment rosszul a játék, a pontrúgásokat ugyanúgy én végeztem el, veszélyesek voltak, helyzetek is akadtak belőlük, de olyan helyről nem kaptunk szabadrúgást, ahonnan egyből kapura tudtam volna lőni a labdát. Játék közben próbálkoztam átlövéssel, de sajnos nem sikerült gólt lőnöm.

Kapusunknak, Köteles Lacinak volt egy nagy bravúrja, ezen felül akadtak kisebb, de fontos védései, de mindent elárul a teljesítményéről, hogy nullára lehozta a meccset. Összességében megérdemelten szereztük meg az egy pontot. A szurkolók is fantasztikusak voltak, természetesen telt ház volt a stadionban, együtt ünnepeltük meg a lefújás után az egy pontot.

Négy évvel ezelőtt az AEK Athén színeiben már szerepeltem a Bajnokok Ligájában, azóta mit sem kopott a sorozat színvonala, fantasztikus érzés egy ilyen profin megszervezett, magas színvonalú eseményen játszani. Az Athénnal egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de hazai pályán megvertük a Milant és a Lille-t, az Anderlechttel pedig kétszer ikszeltünk. A mostani talán még annál is nehezebb csoport, hiszen a Valencia mellett a Chelsea és a Leverkusen is nagyon erős, de szerencsére már az első meccsen elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, remélem, hogy folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot.

0 Tovább

Tőzsér a BL-ben

blogavatar

Tőzsér Dániel a belga bajnok Genkkel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligájába. A magyar játékos minden BL-meccs után megosztja élményeit az [origo] olvasóival.

Utolsó kommentek