Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erőt mutat a Chelsea elleni iksz

Nem véletlenül írtam a Chelsea elleni találkozó előtt, hogy biztosan nem lesz olyan nagy a különbség a két csapat között, mint legutóbb, az 5-0-s vereségünkkor, sőt a célunk a győzelem. Ha ez nem is jött össze, egy megérdemelt döntetlen igen.

Fontos volt, hogy végre normálisabb felállásban játszottunk: visszatért egy középső védőnk, így mindenki a posztjának megfelelő helyen szerepelt.

Sok helyzetük volt, de nekünk is, bizonyos periódusokban pedig mi uraltuk a meccset. Furcsa gólt kaptunk egy védelem mögé bepasszolt labdából - ezt más állásnál, más szituációban ki tudtuk volna védekezni. Aztán felül tudtunk kerekedni ezen, a második félidő elején pedig mi játszottunk jobban, és sikerült is egyenlíteni.

Miután egyenlítettünk, behozták Lampardot, aki adott is szép és jó labdákat, viszont kihagyott egy jókora ziccert, aminek azért örülök. Úgy érzem, megérdemeltük az 1-1-et. A Bajnokok Ligájában ikszelni egy győzelemre játszó Chelsea-vel erőt mutat a csapatnál.

Azt is írtam, hogy a Chelsea ellen ismét a legjobb Köteles Lacit fogjuk látni, mivel mindenkiben benne van a bizonyítási vágy, ha nem úgy sikerül az utolsó meccse, ahogy szerette volna. A 11-es neki egyértelműen az erőssége, a csapatnál talán nem is lepődtek meg nagyon, hogy David Luiz lövését is kiütötte.

0 Tovább

Belülről is öröm volt nézni a Chelsea játékát

 

Felemás érzéseim vannak, mert csapatkapitányként vezethettem ki a Genket a Chelsea stadionjában egy Bajnokok Ligája-meccsen, viszont kaptunk egy ötöst.

Lehetne kifogásokat keresni, hogy mennyi sérültünk van, ezért foghíjas és teljesen felforgatott volt a csapatunk, de ez a Chelsea teljesen más súlycsoport, az első pillanattól kezdve éreztük, hogy azt csinálnak velünk, amit akarnak. Ez a csapat a végső győzelmere is esélyes, nekünk pedig már az is hatalmas bravúr, hogy bejutottunk a BL-be.

A sok sérült miatt ismét középhátvéd voltam, de nem mondhatom, hogy jól éreztem magam ezen a poszton, amikor olyan csatárokat kellett volna megállítanom, mint Torres vagy Anelka. De egyébként nemcsak abban fantasztikus ez a Chelsea, hogy a játékosai egytől egyig világklasszisok, gyorsabbak, erősebbek és magasabbra ugranak, mint mi, hanem csapatként is hihetetlenül jól működnek, lehetett látni, hogy minden egyes megmozdulásuk, passzuk, beindulásuk tudatos, begyakorolt figura, belülről is öröm volt nézni a Chelsea játékát.

Ha teljes csapattal álltunk volna ki, mint például a Valencia elleni 0-0 alkalmával, akkor biztos, hogy nehezebb dolga lett volna a Chelsea-nek, de nem mondom, hogy akkor más eredmény születik.

Viszont nincs időnk sokat rágódni a meccsen, hiszen szombaton már bajnokink lesz, remélem, hogy felépül egy-két játékosunk, nem kell ismét középső védőt játszanom és visszatérhetek az eredeti posztomra.

1 Tovább

Nem szabad csak Ballackra figyelnünk

Sajnos csak 1-1-es döntetlenre futotta az erőnkből a szombati, OH Leuven elleni bajnokin, de ez benne van a futballban, nem mindig szerepelhetünk úgy, ahogyan szeretnénk. Az ellenfél egy kisebb csapat volt, most jutott fel, mi pedig ezúttal kicsit tompábbak voltunk, talán mert előtte kupameccsünk is volt a héten, amikor a Deinzét 6-2-re legyőztük.

Úgy érzem, a bíró is belenyúlt a bajnokiba, egy tiszta 11-est nem adott meg nekünk, és kiállította az egyik csapattársamat a második félidő elején, ami szerintem nem volt jogos, mert a támadónk egyértelműen a labdára ment az esetnél.


szólj hozzá: Genk  

Épp most, kedd délben indultunk el a szerdai Bajnokok Ligája-meccs helyszínére, Leverkusenbe. Nem tartunk a meccstől, miért is tartanánk, hiszen a nyomás nem rajtunk van. A papírforma alapján a németeknek kell győzniük hazai pályán, de okos játékkal jó eredmény érhetünk el.

Igaz, hogy a Bayer az utóbbi két Bundesliga-fordulóban kikapott, ráadásul mindkétszer három góllal, de ez benne van a futballban - főleg, hogy legutóbb a Bayern München volt az ellenfele. Mi nyugodtan készültünk, és meglátjuk, mire megyünk majd idegenben. A nemrég kinevezett új edzőnk, Mario Been egyébként nem változtatott sokat a csapaton, de nem is kellett neki, hiszen egy kész csapatot, egy BL-be jutott bajnokcsapatot kapott.

Nincs messze tőlünk Leverkusen, másfél órát buszozunk a helyszínre, ez épp elég arra, hogy az úton megnézzük a Bayer egyik meccsét. Az ellenfél legnagyobb sztárja Michael Ballack, de nem szabad csak rá figyelnünk, mert ha így tennénk, akkor biztosan nem ő, hanem valaki más döntené el a mérkőzést...

Volt genki csapattársam, Tóth Balázs immáron a Videotont erősíti, nyilván közrejátszott a döntésében, hogy a magyar bajnoknál minden rendben van, nagynevű az edző, rendezett az anyagi háttér, és ha külföldi viszonylatban még nem is, de magyar szinten profi és jól működő a klub.

A magyar bajnokcsapatnál sokat változtatott az edző, de ez semmit nem jelent, mert amit Paulo Sousa eltervezett, annak hosszú távon lesz meg az eredménye. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy, de az biztos, hogy idő kell, amíg az új dolgok bevezetése az eredményeken is meglátszik majd.

Akivel a Videotonból beszéltem – például a Hollandiába igazolt Horváth Gabival –, azok közül mindenki azt mondja, hogy Sousa az egyik legjobb, ha nem a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztak. Nem ismerem őt, de tényleg csak pozitív dolgokat hallottam róla.

Közben láttam a finnek ellen készülő válogatott legújabb keretét, amihez nincsen hozzáfűznivalóm. Én nem vagyok benne - ettől függetlenül szurkolni fogok a fiúknak!

0 Tovább

Ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs

Nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap, a tavalyi ezüstérmes Standard Liége elleni 3-0-s győzelmünkkel már mi is ott vagyunk a tabella első részében. Ez egy igazi rangadó volt, de még nagyobb arányban is nyerhettünk volna, hiszen szereztünk egy szabályos gólt, amelyet nem adott meg a bíró. Igaz viszont, hogy a Standard játékosa, Tchité egy nagyon gyönyörű mozdulattal lőtt kapufát, gólt érdemelt volna.

A flamand-vallon ellentétről, gondolom, mindenki hallott már, a szurkolóink 0-0-nál emiatt elkezdték szidni az ellenfél drukkereit, a francia beállítottságú, Standard-szimpatizáns hírében álló játékvezető pedig néhány percre félbeszakította a meccset. Oda is mentem hozzá, hogy ne vicceljen, ez azért nem egy harmadosztályú sörmeccs, hanem egy rangadó, elég nagy már így is a feszültség, nem kéne lefújni a meccset.

Mi közben nyugalomra intettük a szurkolóinkat, és utána már nem is volt probléma, olyannyira, hogy meg is szereztük a vezetést.

Jól ment a játék, adtam két gólpasszt, és pozitív visszhangja volt a meccsnek, ami nem csoda, nem minden nap nyer meg az ember ilyen simán egy rangadón. Vossennel ismét a megszokott módon ünnepeltünk a gólját, volt egy kis játék a pacsikkal, remélem, sokszor lesz még ebben részünk, hiszen hál’ Istennek gyakran adok neki gólpasszt.

Köteles Lacinak is jó meccse volt, magabiztosan védett. Egyszer ugyan „eltört” egy visszapasszolt labdát, de 2-0-nál volt egy nagy bravúrja, és végül nullára hozta a meccset.

Hallottam, hogy a Köln idegenben 4-1-re legyőzte következő BL-ellenfelünket, a Leverkusent, de a Bajnokok Ligája más tészta, szóval nem vonnék le ebből a vereségből messzemenő következtetéseket, ráadásul még másfél hét van a németországi meccsünkig. A Köln erős csapat, de a Bayer a BL-re biztosan összeszedi majd magát.

Sokan kérdezik, hogy közel voltam-e ahhoz, hogy távozzam a Genkből. Nos, voltak érdeklődők, de most az a lényeg, hogy a szerződésem alapján ez az utolsó évem, meglátjuk, hogyan alakul majd a pályafutásom. Természetesen nem vagyok csalódott, hiszen – az AEK után immáron másodjára - a BL-ben játszhatok.

0 Tovább

Lacinak volt egy nagy bravúrja

Genk - Valencia 0-0 - tudósítás

A mérkőzés összefoglalója - videó

Nagyon jó csapattal találkoztunk, szerintem senkinek nem kell bemutatni a Valenciát. A csapatunk a legjobbját nyújtotta, főleg védekezésben, az ellenfél edzője is azt mondta a meccs után, hogy védekezésben nagyon egyben voltunk.

Személy szerint nekem is több védekező feladatom volt, mint korábban, többet kellett közvetlenül a védelem előtt maradnom. Nem ment rosszul a játék, a pontrúgásokat ugyanúgy én végeztem el, veszélyesek voltak, helyzetek is akadtak belőlük, de olyan helyről nem kaptunk szabadrúgást, ahonnan egyből kapura tudtam volna lőni a labdát. Játék közben próbálkoztam átlövéssel, de sajnos nem sikerült gólt lőnöm.

Kapusunknak, Köteles Lacinak volt egy nagy bravúrja, ezen felül akadtak kisebb, de fontos védései, de mindent elárul a teljesítményéről, hogy nullára lehozta a meccset. Összességében megérdemelten szereztük meg az egy pontot. A szurkolók is fantasztikusak voltak, természetesen telt ház volt a stadionban, együtt ünnepeltük meg a lefújás után az egy pontot.

Négy évvel ezelőtt az AEK Athén színeiben már szerepeltem a Bajnokok Ligájában, azóta mit sem kopott a sorozat színvonala, fantasztikus érzés egy ilyen profin megszervezett, magas színvonalú eseményen játszani. Az Athénnal egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de hazai pályán megvertük a Milant és a Lille-t, az Anderlechttel pedig kétszer ikszeltünk. A mostani talán még annál is nehezebb csoport, hiszen a Valencia mellett a Chelsea és a Leverkusen is nagyon erős, de szerencsére már az első meccsen elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, remélem, hogy folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot.

0 Tovább

Tőzsér a BL-ben

blogavatar

Tőzsér Dániel a belga bajnok Genkkel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligájába. A magyar játékos minden BL-meccs után megosztja élményeit az [origo] olvasóival.

Utolsó kommentek